Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Гройсман повідомив про виділення 30 мільярдів на ремонт доріг

Прем'єр вимагає від голови "Укравтодору" навеси лад на дорогах

Як передає Цензор.НЕТ, сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України голова "Укравтодору" Славомир Новак виступив із доповіддю про стан доріг у країні.


"У грудні 2016 року в Кабміні було представлено кілька проектів із будівництва і ремонту доріг. Поки у нас немає додаткового фінансування - 15 мільярдів гривень. Але ми сподіваємося, що отримаємо ці гроші, - сказав він. - На сьогодні в нас у розпорядженні є 18 мільярдів гривень, з яких 7 мільярди - це борги, 3,5 мільярда - це кошти на експлуатацію та поточний ремонт, 3 мільярди - кошти міжнародних організацій для покращення техзабезпечення, 1 мільярд - погашення старих боргів - 11, 12 року. Стан доріг погіршується. Унаслідок чого з'являється більша кількість ям".



Гройсман різко прокоментував роботу дорожніх служб: "Подивіться, їх десятеро стоять на дорозі, а двоє працює".



У відповідь на доповідь Новака, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив показати кілька відеозаписів, на яких зафіксовано плачевний стан українських доріг.


Водій на одному із записів назвав їх "чорноземним шосе". Далі Гройсман різко прокоментував роботу дорожніх служб: "Подивіться, їх десятеро стоять на дорозі, а двоє працює".


"Я хочу повернути вас до реальності, щоб ви розуміли, які перед нами стоять виклики. Те, що ми зараз побачили, - це сталося не вчора, і це виклик для нас. Протягом року у вас буде в доступі 30 мільярдів гривень. Торік було 19, а ми змогли реалізувати й освоїти тільки 10 мільярдів. Розраховуйте на 30 мільярдів цього року. Але я хочу отримати якість і нормальну організацію роботи. Організувати контроль. Сьогодні вони імпровізують і забивають дороги землею і цеглою. Нехай із машин не вилазять, але нехай дадуть якість".


Прокоментував Гройсман і доповідь Новака: "Я не побачив, що очі горять у нового керівника. Може, душа не лежала, але треба, щоб ви поставилися до роботи відповідально, - звернувся він до Новака. - Починайте роботу".

Telegram Channel