Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Млинівчанин продавав кросівки – «влетів» на 12 тисяч

Минулої доби до поліції звернулося троє громадян, яких ошукали телефонні шахраї на загальну суму у майже 78 тисяч гривень


«Голос з телефону» провів інструктаж млинівчанину, що потрібно зробити для вирішення проблеми.



25-річний млинівчанин розповів правоохоронцям, що розмістив у мережі Інтернет оголошення про продаж кросівок та вже домовився з покупцем про ціну. Згодом до нього зателефонував невідомий, який назвався працівником служби безпеки банку. Незнайомець повідомив, що на картку надійшли кошти, втім  через певні технічні обмеження їх не можна зарахувати. «Голос з телефону» провів інструктаж млинівчанину, що потрібно зробити для вирішення проблеми. Внаслідок цього чоловік позбувся понад 12 тисяч гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненщини.


Схожими є й інші два випадки шахрайства.


Видаючи себе по телефону за працівників служби безпеки банку, аферисти виманили у 43-річної рівнянки близько 40 тисяч гривень. Зловмисники під приводом розблокування банківської картки дізнались усі необхідні персональні дані та зняли кошти. 


Подібна історія трапилась і з 56-річним жителем Вараша, який через необачність поповнив кишені шахраїв на 25 тисяч гривень.

Telegram Channel