Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

В ГОСТІ ДО ПОЛЬСЬКИХ ДРУЗІВ

Делегація сільських голів та керівників органів самоорганізації населення Ківерцівського, Луцького, Рожищенського та Локачинського районів побувала у Польщі на запрошення гміни Влодава...

Делегація сільських голів та керівників органів самоорганізації населення Ківерцівського, Луцького, Рожищенського та Локачинського районів побувала у Польщі на запрошення гміни Влодава. У програмі перебування були зустрічі і конференція із колегами - представниками органів місцевого самоврядування, під час яких відбувся обмін досвідом роботи та обговорені шляхи налагодження подальшої співпраці прикордонних регіонів сусідніх держав.
Волиняни відвідали фермерське господарство у селі Королівка Люблінського воєводства. Тут утримується 600 корів, процес догляду повністю автоматизований і контролюється за допомогою комп’ютерів. Середньорічний надій на одну корову становить 7000 літрів.
Учасники делегації разом із Українським народним аматорським колективом села Старий Загорів Локачинського району стали почесними гостями Міжнародного фестивалю обжинок в Окунінці на березі мальовничого Білого озера. Свято врожаю відбулося під патронатом голови сеймику Люблінського воєводства Конрада Ренькаса. Захоплення в організаторів та відвідувачів викликали не лише виступ волинських аматорів сцени, а й виставка української вишивки. А наливка і пироги з сиром у конкурсі регіональних страв отримали найвищу нагороду журі.
Костянтин ЛОЦМАН.
Telegram Channel