Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ОЛІМПІЙСЬКІ НАДІЇ ВОЛИНЯН

Позавчора в урочистій обстановці відбулась зустріч з членами паралімпійської збірної України з футболу Андрієм Розтокою, Анатолієм Шевчиком і їх тренером Юрієм Тимофєєвим, які вирушають на ХІІ Олімпіаду-2004 серед спортсменів-інвалідів...

Позавчора в урочистій обстановці відбулась зустріч представників владних структур, засобів масової інформації з членами паралімпійської збірної України з футболу Андрієм Розтокою, Анатолієм Шевчиком і їх тренером Юрієм Тимофєєвим, які цими днями вирушають на ХІІ Олімпіаду-2004 серед спортсменів-інвалідів, котра проходитиме 17—29 вересня у Греції.
Заступник голови облдержадміністрації Степан Родич представив присутнім спортсменів і їх наставника. До речі, один з них — Андрій Розтока, якому 9 вересня виповниться 24 роки, уже досить відомий у футбольних колах. Він — заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу (Бразилія -1998 і Аргентина-2003), дворазовий чемпіон Європи (Бельгія-1999 і Київ-2002), срібний призер ХІ Паралімпійських ігор (Австралія-2002). Його колега по збірній —20-річний Анатолій Шевчик з Каменя-Каширського — поки що ніяких титулів не має, він — дебютант збірної України.
Майбутніх паралімпійців, а також їх тренера тепло привітали і побажали на Іграх у Греції здобуття золотих медалей заступник голови обласної ради Василь Струк, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Володимир Мирка, начальник футбольної команди майстрів вищої ліги “Волинь” Віктор Шалигін, ректор Луцького інституту розвитку людини університету “Україна”, де на ІV курсі навчається Анатолій Шевчик, Роман Карп’юк, старший тренер луцького клубу “Ветеран” майстер спорту з футболу Андрій Федецький, голова молодіжного спортклубу Волинського держуніверситету, в якому навчається Андрій Розтока, Микола Мордик. Вони вручили паралімпійцям і тренеру квіти, цінні подарунки, грошові винагороди. Начальник центру інвалідного спорту Волині Володимир Гащин вручив посланцям області до Афін прапор України, під яким виступали волинські спортсмени на попередніх зимових і літніх Паралімпійських іграх, під якими вони будуть виступати на футбольних полях Греції.
До речі, українські футболісти — фаворити паралімпійського турніру — на першому (груповому) етапі змагань зустрінуться з суперниками з Північної Ірландії (19 вересня), Ірану (21) і Аргентини (23). В іншій групі за два путівки до півфіналу змагатимуться збірні Бразилії, Росії, Голландії і США. Повідомимо, що у нинішніх Паралімпійських іграх змагатимуться 4000 спортсменів із 145 країн світу, серед них — 90 українців.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel