Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Рівненських школярів повели «Дорогою до храму»

Освітяни та священики домовилися про екскурсії учнів до Свято-Покровського кафедрального собору

У Рівному, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, стартував унікальний проект «Дорога до храму», під час якого учні всіх загальноосвітніх шкіл Рівного мають змогу відвідати духовну окрасу міста – Свято-Покровський кафедральний собор. Проект організовано управлінням освіти Рівненського міськвиконкому спільно з Рівненською єпархією УПЦ Київського Патріархату.



В рамках проекту відбуваються щоденні екскурсії до Свято-Покровського кафедрального собору.



В рамках проекту відбуваються щоденні екскурсії до Свято-Покровського кафедрального собору. Перша така екскурсія відбулася 14 березня для діток-переселенців та їх батьків.


Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик зауважила: «Щоб з наших дітей виросли добропорядні люди, необхідно їх виховувати на засадах християнської моралі. Саме тому і були започатковані такі екскурсії до храму. Адже, що закладеш в дитину з дитинства, те потім і проросте».


Клірик кафедрального храму протоієрей Олег Грицак розповів у чому полягає важливість відвідування храму Господнього кожним християнином.


Щоденні екскурсії проводить керівник недільної школи Свято-Покровського собору Мирослава Хоміцька, яка розповідає про історію побудови собору та особливості його архітектури, розкриває діткам поняття про храм та його облаштування, а також наголошує: «Що кожен з нас – це теж Божий храм, в якому Дух Божий пробуває».


За двотижневий період понад 200 учнів уже відвідали Свято-Покровський собор і, як зазначають самі діти та вчителі, навіть не чекали, що екскурсія буде настільки цікавою, пізнавальною та захоплюючою.


Запам’яталися останні слова екскурсійної подорожі: «Нічого не варта життєва дорога, якщо вона не веде до Бога».


В рамках проекту «Дорога до Бога» (з понеділка по п’ятницю, крім канікулярного часу) для школярів, учителів, батьків та усіх бажаючих тривають щоденні екскурсії, які розпочинаються о 14:00 біля входу в нижній храм.


Тож, нехай засіяні зернятка духовності в храмі Божому проростуть колоссям великої віри і приведуть до спасіння.

Telegram Channel