Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

У Балаклії пошкоджені 243 будівлі, 5 будинків зруйновано

У Балаклії тривають роботи зі відновлення газо- і енергопостачання

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем'єр Геннадій Зубко, повідомляє Цензор.НЕТ.


"Піротехнічними бригадами ДСНС розміновані 5 із 9 секторів території міста Балаклія та 7 населених пунктів. Розмінування триває. Загалом вилучено 820 вибухонебезпечних предметів. На території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів періодичністю 10 вибухів на 1 годину. Пожеж на території Балаклії та прилеглих населених пунктів не зафіксовано", - розповів він.



Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинків. Зазнали пошкоджень різного ступеня 243 будівлі, зокрема 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об'єктів соціальної сфери, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості.



"Організовано гаряче харчування для жителів найбільш постраждалих районів міста Балаклія, здійснюється роздача продуктових наборів у двох стаціонарних і одному мобільному пунктах видачі гуманітарної допомоги. Триває комісійне обстеження будівель. Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинків. Зазнали пошкоджень різного ступеня 243 будівлі, зокрема 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об'єктів соціальної сфери, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості. Проводиться оцінка обсягів пошкоджень і руйнувань зазначених будівель. Організовано видачу населенню будівельних матеріалів (плівки, шиферу, цвяхів, цегли та виробів із деревини) для проведення первинного ремонту пошкоджених будівель. Тривають роботи з відновлення енергопостачання і газопостачання міста Балаклія та району. Аварійно-відновлювальні роботи тривають. Залучено 64 аварійно-відновлювальні бригади", - додав Зубко.


Нагадаємо, вночі 23 березня 2017 р. на території військового складу Міноборони поблизу м. Балаклія Харківської області виникла надзвичайна ситуація, пов'язана з вибухом боєприпасів. На кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння (танкові й артилерійські снаряди 125- і 152-мм) стався вибух, виникла пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Відбувається евакуація населення з прилеглих районів: з міста евакуйовано понад 16 тисяч осіб.


За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, на військовому складі в Балаклії сталася диверсія. Пізніше було опубліковано відео вибуху на військовому складі Міноборони в Балаклії. За даними Міноборони, вибухи на складі в Балаклії не завдали значної шкоди обороноздатності країни.


Увечері 24 березня Міноборони повідомило про те, що пожежа на складах у Балаклії повністю погашена, а територія міста буде розмінована до 27 березня.


Вранці 25 березня ДСНС повідомляла, що на території військового складу в Балаклії продовжують спостерігатися поодинокі вибухи з різною інтенсивністю.

Telegram Channel