Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПОДАРУВАЛИ ДІТЯМ ШКОЛУ

Нинішній Першовересень став подвійним святом для учнів, батьків і вчителів Литовезької середньої загальноосвітньої школи Іваничівського району...

Нинішній Першовересень став подвійним святом для учнів, батьків і вчителів Литовезької середньої загальноосвітньої школи Іваничівського району. 186 учнів цього прибузького села отримали можливість навчатись у нових, просторих класах реконструйованого приміщення, яке раніше слугувало для колгоспу і сільської ради.
— Ідея переобладнати цю споруду під навчальний заклад належить голові райдержадміністрації Анатолію Стадніку, за що ми йому щиро вдячні. Адже колишня школа, якій вже понад 40 років, приходила у непридатність, — сказала на урочистості з нагоди відкриття нової школи її директор Тетяна Іваницька.
Першим кроком до цього радісного новосілля став подвірний обхід жителів села — власників майнових часток — депутатами сільської ради, педагогами з пропозицією добровільно відмовитись від належного майна на користь загальній справі. І до честі усіх литовежців, жодна людина не відмовила. Селяни здали чимало пожертв і в грошовій формі. Все взяв під свій контроль сільський ватажок Микола Кривонюк.
— Ми вдячні усій громаді, педагогам на чолі з невтомним ватажком Тетяною Іванівною, які завзято і невтомно працювали з ранку до вечора на облаштуванні навчального закладу. Професійно робили свою справу будівельники з фірми “Нова Аркада” з Нововолинська. Спасибі за моральну і матеріальну підтримку і обласній владі, — зазначив на святі голова райдержадміністрації Анатолій Стаднік.
А свято було дійсно для усього села. На майдані у його центрі зібралися молоді і старші. Захопленими оплесками присутні зустрічали нове поповнення — 14 першачків. Після покладення квітів до обеліска слави та пам’ятника Шевченку – пишні короваї з пшениці нового врожаю — гостям: начальнику управління освіти і науки облдержадміністрації Івану Дзямуличу, начальнику управління освіти райдержадміністрації Сергію Лойку, представнику народного депутата Ігоря Єремеєва Павлу Березюку, директору ПП “Нова Аркада” Ігорю Новосаду. Павло Березюк передав від благодійного фонду “Волинська родина” спортивний інвентар, районна влада і партія регіонів подарувала литовезьким школярам комп’ютер і телевізор, від сільської ради — набір інструментів. І ось — найбільш хвилюючий момент. Директор будівельної фірми Ігор Новосад передає символічний ключ від оновленої споруди директору школи Тетяні Іваницькій.
Переступивши поріг приміщення, де приємно пахне свіжістю і новизною, переконуєшся: це буде школа європейського зразка. І хоч сума усіх робіт є досить значною — майже 350 тисяч, левову частку якої взяла на себе районна влада, наші діти цього вартують. Настоятель місцевої церкви Святої Параскевії Київського патріархату отець Василь освятив приміщення школи.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel