Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ЯКА У НАС ЗАРПЛАТА?

Середня заробітна плата волинян у липні в порівнянні з відповідним місяцем торік зросла на 23 відсотки і досягла 423 гривень...

Середня заробітна плата волинян у липні в порівнянні з відповідним місяцем торік зросла на 23 відсотки і досягла 423 гривень, що удвічі перевищує рівень мінімальної зарплати (205 грн.) та на 9 відсотків — рівень встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (386,73 гривні). Слід відзначити, що темпи зростання заробітної плати на Волині у цьому році вищі, ніж у цілому в країні.
Заробітна плата працівників промисловості у порівнянні з липнем минулого року зросла на 24 відсотки, будівництва — на 35 відсотків і становить відповідно 558 і 537 гривень. Найвищі заробітки у містах Луцьку, Ковелі та Нововолинську.
В області поступово зростає кількість підприємств з високою зарплатою. Якщо рік тому більше половини підприємств мали нарахування до 300 гривень і лише кожне п’яте — понад 500 гривень, то в липні поточного року частка таких підприємств становила відповідно 39 і 30 відсотків.
Спостерігається позитивна тенденція щодо скорочення боргів з виплати заробітної плати. В порівнянні з 1 серпня 2003 року вони зменшились наполовину і склали 11,8 млн.грн. Проблеми з виплатою заробленого має кожне дев’яте підприємство області (торік — кожне четверте). Протягом липня більше половини господарюючих суб’єктів зменшили суму заборгованості, а 45 підприємств повністю її ліквідували. З початку року 93 підприємства області повністю погасили борги по зарплаті. Кількість працівників, які недоотримали зароблене, у порівнянні з липнем минулого року зменшилась у 2,7 раза.
Головне управління статистики у Волинській області.
Telegram Channel