Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

«Сбєрбанк» продав свою українську «доньку» сину… російського мільярдера

Хоча нові власники за паспортами офіційно й не мають прив’язки до Москви

Основним покупцем українського дочірнього банку «Сбєрбанку» виступить син власника нафтової компанії «Русснефть» Михайла Гуцерієва Саїд. Це випливає з повідомлення латвійського Norvik Banka, який також візьме участь в угоді, повідомляє «Інтерфакс-Україна».



«Сбєрбанк» у понеділок оголосив про продаж 100% акцій української «дочки» консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.



«27 березня AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського «Сбєрбанку». Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і білоруська компанія, що належить йому. Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений «Сбєрбанком Росії», – йдеться в релізі Norvik Banka.


«Придбаний банк має прекрасну інфраструктуру: в його платформу попереднім власником – «Сбєрбанком Росії» – були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідна основа для розвитку і якісного зростання проекту. Мій досвід підказує, що, прийнявши рішення про участь в ньому, всі учасники консорціуму роблять вельми далекоглядну і вигідну інвестицію, а самому банку це дозволить зробити великий крок вперед і реалізувати багато передових проектів не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах Європи», – заявив Гуцерієв, чиї слова наводяться в релізі.


У повідомленні про родинні зв’язки інвестора нічого не сказано, проте наведена там біографія – навчання в Херроу і Оксфорді, робота в Glencore - повністю збігається з біографією сина власника «Русснефти».


«Сбєрбанк» у понеділок оголосив про продаж 100% акцій української «дочки» консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.


 

Telegram Channel