Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Сказ добрався і до волинських Жирич

У цьому селі Ратнівського району стався надзвичайний випадок: у вольєрі одного з мешканців собака загриз... лисицю

Іван КАПІТУЛА


А загнали туди хитрого звіра серед ночі місцеві бродячі пси. Вранці господар повідомив про цей випадок ветеринарів. На місце події терміново виїхав начальник Ратнівської лікарні ветеринарної медицини Андрій Лавренюк. Труп лисиці було спалено. А відібраний ним патматеріал відправили на дослідження у Волинську регіональну лабораторію ветмедицини.



 У Ратнівському районі в цьому році це вже другий випадок захворювання на сказ. 




Уже через день надійшли результати аналізу. Вони підтвердили діагноз: лисиця була заражена сказом. Терміново відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації. Прийнятим рішенням село Жиричі оголошено неблагополучним пунктом по сказу тварин було введено карантинні обмеження. Загрозливою зоною є територія села та лісомисливські угіддя в радіусі 5 кілометрів. Нині ветпрацівники у даному населеному пункті проводять щеплення домашніх тварин. Затверджений комісією план заходів по ліквідації сказу передбачає, зокрема, крім щеплення , також відлов бродячих собак і котів, а в мисливських угіддях – організувати відстріл червоної лисиці до норми.
У Ратнівському районі в цьому році це вже другий випадок захворювання на сказ. Перший трапився у січні в селі Якушів. Тоді комісія ввела карантинні обмеження терміном на 60 діб. І вони, до речі, ще діють.

Telegram Channel