Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Маршрутки в Луцьку подорожчають до 4 гривень (відео)

Під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету директор департаменту економічної політики Олександр Озінович доповідав про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі

За його словами, питання вноситься повторно після проведення громадських слухань щодо зміни тарифів на послуги громадського транспорту. Проте на громадських слуханнях жодних рішень прийнято не було. 



Для дітей шкільного віку від 6 до 14 років встановити вартість проїзду в автобусах на міських маршрутах загального користування у розмірі 1,00 грн за одну поїздку одного пасажира.



Олександр Озінович нагадав, що до Луцької міської ради звернулись цілий ряд суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки. А саме перевізник ПП «АТП№1» - маршрути № 11 та 19, перевізник ТзОВ ВТП «Санрайз» - маршрути №№ 1, 2, 16, 10, 12, 22, перевізник ПАТ «Луцьке АТП 10701» - маршрути №№ 3, 9, 17а, 18, ТОВ «АТП-Луцьк» - маршрути №№ 31, 47 та приватний підприємець Назаренко І.П. – маршрут №6, а також Луцьке підприємство електротранспорту (орендовані автобуси) - №№ 24, 25, 26, 28, 29, 9а. Вони просять переглянути тариф 3 грн, адже він на даний час не покриває затрат на перевезення. За результатами перевірок за 5-ти маршрутами вартість перевезень становить 3,50-3,60 грн.
 Перевізники застерігають, що недофінансування спричиняє проблему капітальних ремонтів транспортних засобів, а це може негативно позначитися на безпеці пасажирів. Вони акцентували й на тому, що транспорт має стратегічне значення. Зрештою, члени виконкому підтримали проект рішення, який передбачає встановити з 01.04.2017 граничний тариф на послугу з перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування у звичайному режимі руху – 4,00 грн.
Для дітей шкільного віку від 6 до 14 років встановити вартість проїзду в автобусах на міських маршрутах загального користування у розмірі 1,00 грн за одну поїздку одного пасажира.
Члени виконкому також прийняли рішення про обстеження пасажиропотоку на автобусних маршрутах загального користування, яке сприятиме здійсненню постійного моніторингу руху автобусів, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі, інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel