Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Ігор Палиця назвав поляків братами і покликав до Луцька на «круглий стіл»

Голова Волинської обласної ради відреагував на скандальні події в обласному центрі

На офіційному сайті Волинської обласної ради опубліковано заяву її голови Ігоря Палиці щодо подій навколо польського генконсульства в Луцьку:


«У ніч на 29 березня в Луцьку невідомі з гранатомета поцілили в будівлю Генерального Консульства Республіки Польща. Ця зухвала провокація поки що невідомого злочинця або ж кількох зловмисників – ніщо інше як спроба посіяти зерно розбрату між нашими державами.



Польща була, є і, переконаний, буде нашим стратегічним партнером та союзником, а поляки завжди будуть близьким та братнім нам народом.



Як голова Волинської обласної ради і як громадянин України категорично засуджую вияви агресії стосовно Польщі та поляків. Сподіваюся, що керівництво управління Національної поліції, обласної прокуратури та управління Служби безпеки в області докладуть усіх зусиль, аби цей прикрий інцидент було розслідувано максимально швидко та об’єктивно, а винних покарано відповідно до закону. З боку Волинської обласної ради гарантую підтримку та співпрацю.


Польща була, є і, переконаний, буде нашим стратегічним партнером та союзником, а поляки завжди будуть близьким та братнім нам народом. Наші держави пам’ятають болючі уроки історії й цінують добросусідські відносини. І жодні провокації не повинні підірвати взаємну довіру. Для українців Польща є не тільки близьким сусідом, а й другом, який повсякчас демонструє свою підтримку: і на євроінтеграційному шляху України, і нині, коли наша держава потерпає від російської агресії.


Попри непросте минуле, Польща та Україна завжди знаходили шляхи до порозуміння та підтримували одна одну у прагненні до розвитку та забезпечення миру. Уже більше чотирьох місяців ми ведемо перемовини та листування з представниками Посольства Республіки Польща в Україні щодо проведення у Луцьку великого «круглого столу» за участі священиків, громадського сектору, інтелектуальної еліти, політичних та державних діячів з обох сторін. Мета цієї майбутньої зустрічі-конференції – продемонструвати єдність і непохитність добросусідських взаємовідносин і аж ніяк не намагання аналізу непростих історичних подій, які пов’язують наші народи. Переконаний, що ця зустріч неодмінно відбудеться, і ми покажемо нашу єдність всьому світу. Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку відносин між нашими державами. Певен, що любов переможе ненависть!».

Telegram Channel