Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

У Нововолинську буде якісна вода

Шахтарське місто вже найближчим часом може отримати шість мільйонів доларів від Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку на покращення стану міських водогінних мереж

Алла ЛІСОВА
Кредитні кошти повинні бути виділені в результаті спільної участі підприємства «Нововолинськводоканал» та цієї фінансової інституції у «Другому проекті розвитку міської інфраструктури» шляхом залучення субкредиту.



Гроші виділяються на двадцять років під державні гарантії. 



До речі, в лютому Нововолинська міська рада своїм рішенням  підтримала цей крок комунального підприємства. Гроші виділяються на двадцять років під державні гарантії. Це дасть змогу провести ряд серйозних робіт, пов’язаних з обеззалізненням води, оновити механічне та електричне обладнання, реконструювати п’ять каналізаційних насосних станцій, замінити сталеві водогони Північного та Південного водозаборів тощо.
Як зазначив міський голова Віктор Сапожніков, Нововолинськ вже виходить на фінішну пряму в цьому питанні. В разі здійснення усіх запланованих заходів вдасться не лише отримати якісну питну воду, а й зупинити процес росту тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

Telegram Channel