Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Порошенко висловив прем’єру Угорщини занепокоєння ідеями автономій

Президент Петро Порошенко занепокоєний заявами угорських урядовців про створення окремих територіальних автономій

Про це він сказав прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану на зустрічі в рамках розширеного саміту Європейської народної партії на Мальті, повідомляє прес-служба Президента.



На Закарпатті компактно проживає до 150 тисяч українців угорського походження, які мають широку культурну автономію. Однак перетворення її на адміністративно-політичну, на чому наполягають в тому числі і проросійські сили, загрожує дезінтеграцією України.




Вони відзначили важливість активізації двостороннього політичного діалогу на найвищому рівні, а також обговорили розширення співпраці України з країнами "Вишеградської четвірки" під час головування в групі Угорщини, яке розпочнеться 1 липня 2017 року.
Орбан запевнив Порошенка у підтримці територіальної цілісності України та негайного надання українцям безвізового режиму з Європейським союзом.
Окрему увагу сторони приділили питанню протидії російській агресії на Донбасі.
Президент і прем'єр обговорили питання збереження наявного режиму санкцій ЄС щодо Росії як "ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей" та повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.
Порошенко також запросив Орбана відвідати Україну.
Зазначимо, що на Закарпатті компактно проживає до 150 тисяч українців угорського походження, які мають широку культурну автономію. Однак перетворення її на адміністративно-політичну, на чому наполягають  в тому числі і проросійські сили, загрожує дезінтеграцією України.

Telegram Channel