Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Незважаючи на дощ, волинські пожежники за добу тричі гасили суху траву, що горіла

На Волині почастішали випадки пожеж посуші

Так, 29 березня о 14:00 у селі Сілець Володимир-Волинського району виникло загорання сухої трави на площі 0,2 га, яку рятувальники оперативно ліквідували.



Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку пожежі негайно повідомте Службу Порятунку «101».



Ймовірною причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. З тієї ж причини виникло ще дві пожежі: о 16:00 у с. Кульчин Турійського району виникло загорання сухої трави на площі – 0,8 га, яке приборкали працівники 17-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Турійська. Та о 17:30 в обласному центрі на вулиці Ківерцівський виникло займання посуші на площі 0,5 га, яке вже за годину оперативно ліквідували працівники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Луцька.
Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян не спалювати сухої трави, опалого листя та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності.
Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність, у випадках масштабних пожеж - кримінальну.
Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку пожежі негайно повідомте Службу Порятунку «101».

Telegram Channel