Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Уряд хоче запустити «Рівнеазот» за рахунок газу Аграрного фонду

Кабінет міністрів України розгляне питання можливості завантаження «Рівнеазоту» та черкаського «Азоту», які входять до складу холдингу «Ostchem», за рахунок давальницької переробки газу ПАТ Аграрний фонд

Про це повідомила Українська аграрна конфедерація. "



Укртрансгаз" 7 березня почав обмеження газопостачання підконтрольних «Group DF» Дмитра Фірташа ПАТ «Рівнеазот», ПРАТ Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» і ПАТ «Азот» (Черкаси) через борги.



"У Кабміні 28 березня відбулася нарада, на якій розглядалося питання запуску в роботу хімічних підприємств, що виробляють міндобрива в Україні. Планується, що виробництво добрив буде здійснюватися на давальницьких умовах шляхом поставки газу ПАТ Аграрний фонд", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що уряд розгляне можливість, що добрива, які Аграрний фонд отримає від Черкаського «Азоту» і «Рівнеазоту», будуть передані сільськогосподарським підприємствам в основному на умовах зустрічної поставки продукції майбутнього врожаю.
Нагадаємо, що "Укртрансгаз" 7 березня почав обмеження газопостачання підконтрольних «Group DF» Дмитра Фірташа ПАТ «Рівнеазот», ПРАТ Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» і ПАТ «Азот» (Черкаси) через борги.

Telegram Channel