Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пісні пиріжки з капустяно-яблучною начинкою

Волинь-нова

Пісні пиріжки з капустяно-яблучною начинкою

Ця випічка допоможе урізноманітнити меню людям, які дотримуються Великого посту. Начинку для пиріжків можна взяти будь-яку: картоплю, горох, гриби, гарбуз, капусту, вишні, джем, горіхи, сухофрукти тощо. Цікавим і оригінальним буде поєднання капусти та яблука  

Інгредієнти: для тіста – 0,5 кг борошна, 1 склянка води, 30 г дріжджів, 1  ст. ложка цукру, 4 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки солі; для начинки – 1 середня головка капусти, 1 кисле соковите яблуко, 2 цибулини, 1 ч. ложка томатної пасти, 2 ст. ложки олії, 1 лавровий лист, 1 ст. ложка цукру, сіль за смаком.


Приготування. Дріжджі, цукор і столову ложку борошна розчинити у теплій воді і залишити на 15 хвилин до появи піни. У просіяне борошно додати сіль, опару, що вже підійшла, й олію. Замісити пісне дріжджове тісто, прикрити його рушником і залишити на 2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
Дрібно нарізану цибулю спасерувати на олії, всипати нашатковану капусту і протушкувати під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Потім додати очищене і натерте на крупній тертці яблуко, лавровий лист, томат, сіль, цукор, перемішати і обсмажувати без кришки ще 7–10 хвилин.
Готове тісто викласти на стіл, посипаний борошном, трохи обім’яти і розділити на 15–20 частин. З кожної сформувати невелику паляничку, покласти всередину начинку і защипати. Пиріжки викласти на змащене олією деко і залишити на 20 хвилин. Після цього змастити їх свіжозавареним підсолодженим чаєм для блиску і поставити у духовку, розігріту до 200°С. Через 10 хвилин температуру зменшити до 180°С і випікати ще 20 хвилин.

Telegram Channel