Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

В Іваничах між радою і держадміністрацією миром і не пахне

Райдержадміністрація виношує плани майбутнього святкування, а районна рада, навпаки, не вважає за потрібне ознаменувати ювілей заснування району врочистими заходами

Роксолана ВИШНЕВИЧ


В Іваничах продовжується протистояння між двома гілками влади – представницькою і виконавчою. Найбільше воно проявилося при розгляді питання, яке стосується відзначення 50-річчя від заснування Іваничівського району. Якщо райдержадміністрація виношує плани майбутнього святкування, то районна рада, навпаки, не вважає за потрібне ознаменувати цей ювілей урочистими заходами.



На думку нещодавно призначеної голови Іваничівської райдержадміністрації Лілії Кревської, комусь у районі вигідно й надалі сіяти розбрат між самоврядною та виконавчою гілками влади.



Відсутність взаєморозуміння було продемонстроване й на останній, п’ятнадцятій сесії районної ради сьомого скликання. Серед пропонованих для розгляду питань пропонувався звіт районної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку у 2016 році, делегованих районною радою повноважень, з яким виступила заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович. Якихось особливих, критичних зауважень з боку депутатів до звіту не було. Однак коли поставили на голосування рішення, щоб взяти цей звіт до відома, лише вісім з двадцяти чотирьох обранців проголосували «за». Решта – утрималися. На думку нещодавно призначеної голови Іваничівської райдержадміністрації Лілії Кревської, комусь у районі вигідно й надалі сіяти розбрат між самоврядною та виконавчою гілками влади. Дивує позиція районних обранців ще й тому, що більшість з них є керівниками або представниками установ освіти, медицини, культури. Виходить, що вони відмовилися оцінити свою роботу? До речі, в грудні минулого року депутати районної ради не прийняли бюджет на 2017- й  рік, в результаті чого ще й до сьогодні бюджетні галузі відчувають недофінансування.                 

Telegram Channel