Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХТО ВІДРОДИТЬ ПЛАВАЛЬНИЙ БАСЕЙН?

Плавальний басейн “Колос” не працює уже більше трьох років...

Півроку тому газета “Волинь” повідомляла читачів про сумну долю плавального басейну “Колос”, який не працює більше трьох років. Споруда знаходиться в жалюгідному стані: протікає дах, обсипається плитка, стіни “світять” розбитими вікнами... Здавалося б, після підписання головою облдержадміністрації в кінці травня 2002 року розпорядження про прийняття басейну в спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області, справа піде на краще. Але, як кажуть, віз і нині там.
Управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, яке відтоді опікувалося басейном, зобов’язалося тут у майбутньому “проводити оздоровлення населення”. Управління капітального будівництва розробило кошторис на проведення ремонту. Проте він чомусь так і не розпочався. З начальником управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Володимиром Демчуком це питання детально обговорити не вдалося. Володимир Миколайович повідомив, що ремонт не розпочинався через відсутність грошей (одвічна українська проблема), а зараз триває процес... приватизації басейну.
У відділі обласної ради з питань майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст вдалось з’ясувати, що басейн “Колос” за ініціативи управління з питань фізичної культури та спорту було внесено до переліку об’єктів, які пропонувалося приватизувати у 2004 році. Цей перелік затвердила обласна рада рішенням від 16.12.2003 р. Одночасно зазначався один важливий нюанс: обов’язковою умовою проведення аукціону є “збереження фізкультурно-оздоровчого профілю діяльності”. В середині червня обласна рада ухвалила рішення “про управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”. Цей документ відповідним пунктом затвердив надання облрадою повноважень Волинському аукціонному центру займатися об’єктами комунальної власності, які підлягають приватизації. Як сказала заступник директора регіонального аукціонного центру “Національної мережі аукціонних центрів” Мирослава Мельничук, їхня установа дійсно нещодавно отримала документи на басейн “Колос”. Проте всі потрібні роботи (від експертної оцінки і паспортизації споруди до торгів) ще попереду. Тож “одіссея” басейну триває.
Сподіватимемося, що цей заклад, який працював із 1989 року і щодня обслуговував близько 200 чоловік, таки знайде гідного власника. І мешканці Луцька отримають ще один сучасний спортивно-оздоровчий центр.
Мирослав ВАТАЩУК.
Telegram Channel