Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Мустафа Джемілєв прогнозує, що Крим можуть звільнити навіть сьогодні увечері

Звільнення окупованого Росією півострова неодмінно станеться, переконаний лідер кримськотатарського народу

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що головною рушійною силою у звільненні півострова буде міжнародне співтовариство, про це він сказав в інтерв'ю «Крим. Реалії», повідомляє Gazeta.ua.



У кінцевому рахунку, окуповані території звільнять. У цьому в нас немає сумнівів.



«Те, що Крим повернуть, немає ніякого сумніву – питання в часі. Це залежить від багатьох факторів. Насамперед, від активізації міжнародної спільноти. Одна з форм – це накладення жорстких санкцій на агресора. Тому що агресія проти сусідньої країни і захоплення частини її території – це велика загроза всьому світу. Якщо усвідомлення тієї небезпеки, на яку наражається світ, прийде до державних діячів усіх країн світу, то день звільнення буде значно ближче», – розповів Джемілєв.


Деякі фактори віддаляють звільнення Криму. Наприклад, за його словами, є країни, залежні від Росії енергетично. Деякі режими тримаються тільки за допомогою Росії.


«Назвати якісь певні терміни, напевно, ніхто не може, тим паче що Росія – це така непередбачувана країна. Тому це може відбутися сьогодні ввечері, може – через тиждень, а може – Бог знає коли. Росія – величезна країна, напевно, у неї ще є якийсь ресурс, щоб протриматися. У кінцевому рахунку, окуповані території звільнять. У цьому в нас немає сумнівів», – додав Джемілєв.

Telegram Channel