Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Завдяки умільцям Волинське телебачення прийшло і в поліські райони

Волинь-нова

Завдяки умільцям Волинське телебачення прийшло і в поліські райони

І не треба тепер уряду Володимира Гройсмана виділяти додаткові мільйони на «інформаційну війну»

Володимир КОВАЛЬЧУК


Щоправда, і до цього волинського ноу-хау призвела «мудра» політика нашого Кабміну. Справа в тому, що через нові кусючі ціни на житлово-комунальні послуги багатьом українцям довелося добряче економити на опаленні. У Луцьку, наприклад, ця економія призвела до того, що одна з труб теплогенеруючої компанії на 40-му кварталі залишилась без діла, тобто, цього сезону взагалі не використовувалась.



Можемо привітати представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення в області Степана Родича, якому тепер не доведеться «бомбити» Київ зверненнями, що третина Волинської області не приймає вітчизняні канали, а натомість дивиться «сепарські».




«Труба від котельні не має бути пам’ятником», – вирішили місцеві раціоналізатори Іван Палійчук, Олександр Гончарук і Богдан Коновалюк. Для початку чоловіки укріпили її спецарматурою. Вийшло щось схоже на Ейфелеву вежу у Парижі. Але луцька буде не оглядовим майданчиком, а потужною зброєю в інформаційній війні з Путіним. Адже раціоналізатори на металевих опорах прикріпили спецтехніку для передавання телесигналів. Виявляється, висоти новоутвореної телевізійної вежі достатньо для того, щоб транслювати оті тридцять з гаком вибраних для народу телеканалів. Адже раніше подібна щогла, яка облаштована у селі Підгайці Луцького району, через її малий «зріст», не давала змоги дивитися телепередачі навіть у сусідній Струмівці. А відтепер і у мешканців поліських районів буде Волинське телебачення!
Більше того – радіти мають ще й радіослухачі. Розмови про те, що дротовому радіо «крах» – кануть в Лету. Тепер, якщо десь і вкраде хтось того стовпа собі на крокву чи на підмурівок, радіо і далі вас насолоджуватиме новинами і піснями. Адже ті ж вмілі руки наших раціоналізаторів сконструювали «брехунець», який транслює чотири канали – три загальнодержавні і один обласного радіо. Йому не потрібні багатокілометрові лінії дротів та розетки! Улюблену радіопередачу можна обрати перемикачем програм. І це все теж завдячуючи трубі-щоглі, яка забезпечує сигналами радіо всю Волинь.
Тож можемо привітати представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення в області Степана Родича, якому тепер не доведеться «бомбити» Київ зверненнями, що третина Волинської області не приймає вітчизняні канали, а натомість дивиться «сепарські». Щоправда, жителі 40-го кварталу, які проживають поблизу новоствореної «телевежі», написали запит до місцевих депутатів, чи не нестиме вона шкоди для здоров’я? Уже кілька днів спеціальна комісія робить заміри.


Виконувач обов’язків міського голови Луцька Ігор Поліщук пообіцяв оприлюднити висновки комісії вже сьогодні під час прямого ефіру на Волинському телебаченні о 20.00.


На фото Валентина ЛЮПИ: «Труба – дєло!» А в Луцьку відтепер – і «теледєло», і «радіодєло»!

Telegram Channel