Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

На озброєнні армії з’явилися українські снайперські гвинтівки

Гвинтівка VPR-338 призначена для ураження цілей малих розмірів на відстані до 1300 метрів


VPR-308 та VPR-338 за своїми характеристиками замінять СВД. Нова техніка має досконалішу оптику, лазерний приціл, сучасне оснащення для безшумної та безполум’яної стрільби.



Гвинтівка VPR-338 призначена для ураження цілей малих розмірів на відстані до 1300 метрів і матеріальних об’єктів (радіостанцій середньої потужності, літаків і вертольотів на стоянці) на відстані 1500 метрів. Вона забезпечує темп стрільби 15 пострілів за хвилину, пише ВСВІТІ з посиланням на газету Експрес.


Гвинтівка VPR-308 значно легша, однак має меншу прицільну дальність — 900 метрів. У цих гвинтівках реалізовано низку нових для України конструктивних рішень, які покращують точність стрільби.


“В умовах війни потреба у виробництві своїх снайперських гвинтівок для України є дуже гострою, — коментує інформацію військовий експерт Володимир Карпа. — Досі наші військові підрозділи були озброєні морально застарілими (здебільшого вже й фізично зношеними) гвинтівками СВД — радянською розробкою 1960-х років.


Нині Україна закуповує невеличкі партії імпортних виробів, однак це дорога техніка, часто з обмеженнями щодо експорту в різних країнах, тому стратегічно задовольнити потребу є проблематично. VPR-308 та VPR-338 за своїми характеристиками замінять СВД. Нова техніка має досконалішу оптику, лазерний приціл, сучасне оснащення для безшумної та безполум’яної стрільби”


За словами експерта, також у ЗСУ чекають на початок постачання у війська іншої новітньої розробки заводу “Маяк”. Це нова снайперська гвинтівка СГМ-12.7, що має дальність дії 2500 метрів, а її калібр дозволяє не сприймати за перешкоду стіни будинків.


 


 

Telegram Channel