Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

В окупованому Криму масово звільняють колишніх українських військових

Звільненим практично неможливо працевлаштуватися

Про це повідомили у прес-службі ГУ розвідки Міністерства оборони України.


«Командування ЗС РФ в Криму активізувало заходи з примушення до звільнення з військової служби колишніх українських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні. 



Більшість колишніх українських військовослужбовців до перепідготовки не допускались, внаслідок чого не зможуть перебувати на займаних посадах



За даними розвідників, на 2017 рік заплановано переатестацію всього особового складу військових частин, дислокованих на анексованій території Криму, за результатами якої на посади будуть призначатися тільки військові, які пройшли додаткову підготовку на курсах у військових навчальних закладах ЗС РФ. Більшість колишніх українських військовослужбовців до перепідготовки не допускались, внаслідок чого не зможуть перебувати на займаних посадах, і тому підлягають переміщенню на нижчі посади або звільненню».


Водночас у розвідці зазначили, що звільненим військовослужбовцям працевлаштуватися на території Криму практично неможливо у зв'язку з відсутністю робочих місць, а російські бізнесові структури, як правило, відмовляють їм у працевлаштуванні, приховано або відкрито називаючи «зрадниками».


Нагадаємо, раніше начальник головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу збройних сил Росії генерал-полковник Василь Тонкошкур заявляв, що призовників з Криму відправлять служити в російських регіонах навесні 2017 року.

Telegram Channel