Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Констанкевич про відносини України і Польщі після обстрілу консульства: «Невипадково з’явився фільм «Волинь»

Обстріл будівлі Консульства республіки Польщі у Луцька позначиться на дипломатичних відносинах Польщі та України. Про це народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич сказала у коментарі щодо цих подій

«Тема цього диверсійного акту не сходить зі шпальт польських газет, певний час не працювали Консульства республіки Польщі в інших областях України, багато поляків відклали свої поїздки до нас. У контексті цих подій говорити про те, що стосунки між Польщею та України залишаться такими ж дружніми та теплими, як раніше, – не варто. Треба бути реалістами», – говорить Ірина Констанкевич.



2016 рік нам давав тривожні імпульси до того, що є третя сторона, яка зацікавлена у розхитуванні дружніх стосунків між країнами. І невипадково з’явився фільм «Волинь», який і далі обговорюють у Польщі і він збирає повні зали глядачів.



Народний депутат переконана, що передумови для погіршення дипломатичних відносин України та Польщі створювалися ще торік.
«Зауважу, що 2016 рік нам давав тривожні імпульси до того, що є третя сторона, яка зацікавлена у розхитуванні дружніх стосунків між нашими країнами, між нашими народами. І невипадково з’явився фільм «Волинь», який і далі обговорюють у Польщі і він збирає повні зали глядачів. Невипадково депутати польського сейму ухвалили рішення, які для нас неприйнятні, тому що вони зачіпали ті травматичні сторінки історії, які й сьогодні не знайшли однозначної оцінки фахівців, але вже перенесені в політичну площину. А політичне трактування на жаль таке, що не дає нам налагоджувати стосунки органічно дружніми», – каже Ірина Констанкевич.
«Польща одна із перших підтримала Україну в процесі її входження України в Євросоюз. Розроблені потужні програми економічного співробітництва, запроваджено чимало інвестиційних програм. А скільки студентів там навчається, скільки українців працює в Польщі... Стає дійсно страшно від однієї думки, що хтось може це все своєю брутальною, диверсійною рукою знищити», – зауважує Ірина Мирославівна.
«Вважаю обов’язком депутатів Верховної Ради звернутися до СБУ, щоб вони якнайскоріше провели розслідування цієї ситуації, знайшли винних і дали оцінку тому, що відбулося», – каже нардеп.

Telegram Channel