Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
МВФ постановив виділити Україні мільярдний кредит

Волинь-нова

МВФ постановив виділити Україні мільярдний кредит

За всю історію своєї співпраці з Міжнародним валютним фондом наша держава вперше одержує четвертий транш

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд завершив третій перегляд програми співробітництва з Україною з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) і схвалив виділення нашій країні четвертого кредитного траншу обсягом 1 мільярд доларів.



Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ!



Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook. «Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ!», – написав глава держави.


Отримання четвертого траншу кредиту МВФ є безпрецедентною подією для України, оскільки за всю історію співпраці з Фондом наша країна призупиняла виконання чергової кредитної програми, а Фонд – її фінансування – після першого, другого і, одного разу, третього траншу, повідомляє УНІАН.


Згідно з попередніми заявами української влади, черговий кредитний транш надійде в міжнародні резерви Національного банку, що сприятиме стабільності національної грошової одиниці – гривні. Раніше, 19 березня, або в переддень засідання Ради директорів, Фонд переніс засідання з українського питання у зв'язку з необхідністю уточнення макроекономічних показників після введення торгової блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей за рішенням Ради нацбезпеки і оборони.


Президент України Петро Порошенко 31 березня висловив упевненість, що на засіданні Ради директорів Міжнародного валютного фонду, яке відбудеться 3 квітня, буде прийнято рішення про надання Україні чергового траншу в 1 мільярд доларів.

Telegram Channel