Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Володимир-волинські малюки не рватимуть штанців на старих гойдалках

Волинь-нова

Володимир-волинські малюки не рватимуть штанців на старих гойдалках

2 квітня перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук та депутат Верховної Ради України Ігор Гузь відкрили у Володимирі-Волинському 4 нових сучасних дитячих ігрових майданчики, виготовлених та встановлених на умовах співфінансування з міського та державного бюджетів

Майданчики були встановлені в різних частинах міста, в дворах міських багатоповерхівок, де збирається найбільше малечі: на вулиці Сагайдачного, біля будинків 5 – 7, на вулиці Драгоманова, 4, на вулиці Луцькій, біля магазину «Марко», та у військовому містечку №2, в парку, що біля храму Юрія Переможця, йдеться на сайті Володимир-Волинської міськради.



Жителів міста цікавив ремонт доріг та прибудинкових територій, асфальтування вулиць, облаштування парковок в дворах багатоповерхівок, очистка річки Риловиці та створення в її межах рекреаційної зони.



Поки малеча випробовувала нові майданчики й розважалася з аніматорами, Ярослав Матвійчук та Ігор Гузь мали нагоду поспілкуватися з дорослими володимирчанами, а їх на зустріч із першим заступником міського голови та народним депутатом біля кожного з майданчиків зібралося чимало.


Жителів міста цікавив ремонт доріг та прибудинкових територій, асфальтування вулиць, облаштування парковок в дворах багатоповерхівок, очистка річки Риловиці та створення в її межах рекреаційної зони, відновлення пішохідної розмітки на вулицях міста та встановлення дорожніх знаків, облаштування пандусів, додаткових зупинок громадського транспорту та його пільгові рейси, встановлення лежачих поліцейських, зокрема, на вулиці Луцькій, біля ДНЗ №7 «Волиняночка», ремонт дахів багатоповерхівок, «парасольки» над дитячими пісочницями на інші.


Практично на кожне з цих запитань володимирчани отримали чіткі відповіді. Так, Ярослав Матвійчук зазначив, що парковки, згідно плану забудови, передбачені далеко не в кожному дворі. Та й крім того, паркують там приватні автівки, тож проблему слід розв’язувати, передусім, із власниками автотранспорту. Щодо асфальтування та ремонту міських вулиць, то він уже розпочався, й цьогоріч у місті в цьому напрямку планують зробити максимум, та все ж задовольнити одразу всі вимоги та запити містян неможливо, зокрема, й через те, що міський бюджет не безмежний. Те ж саме й із ремонтом дахів міських багатоповерхівок: за словами Ярослава Матвійчука, цьогоріч у місті планують зробити капітальний ремонт 9 дахів, частина з них – у військових містечках.



Лише через рік після проведення очистки русла можна буде приступати до облаштування на острівці Риловиці рекреаційної зони.



Також перший заступник міського голови запевнив городян, що пішохідна розмітка та дорожні знаки будуть відновлені на автошляхах міста найближчим часом. Що ж до «лежачого поліцейського» на вулиці Луцькій, то, як зазначив Ярослав Матвійчук, Луцька – дорога державного значення, яку утримує та обслуговує Служба автомобільних доріг області. Та річ навіть не у цьому, а в тому, що міські служби не мають права порядкувати на, так би мовити, чужій території, якою, де-юре, і є Луцька.


Щодо річки Риловиці, то на розчищення її русла вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. Наразі справа у грошах на проведення цих робіт, які в Міністерстві екології обіцяє «вибити» народний депутат Ігор Гузь. І лише через рік після проведення очистки русла можна буде приступати до облаштування на острівці  Риловиці рекреаційної зони. На запитання про пільгові перевезення, Ярослав Матвійчук зазначив, що в 2017 з державного бюджету на задекларовані державою пільги для населення не надійшло ні копійки, а ті пільгові рейси, які курсують по місту, а це маршрут №14 (2 рейси на день), №21 (2 рейси на день), №10 (до дачних масивів «Сонячний» та «Марс» – 4 рази на день), діють на кошти з міського бюджету. Також Ярослав Матвійчук зазначив, що цьогоріч продовжиться будівництво в місті надсучасних дворових спортивних майданчиків із штучним покриттям, і нагадав, що 2 таких уже діють у місті.


Чимало запитань було у володимирчан і до народного депутата Ігоря Гузя: розмір пенсій та зарплат, ремонт автошляхів державного та міжнародного значення, діяльність Волинської митниці, незаконний видобуток бурштину, абонентна плата за газ, субсидії, воєнні дії на Сході країни, діяльність парламенту, пільги для «чорнобильців» та військових пенсіонерів, госпітальні округи тощо.

Telegram Channel