Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У селі Грибовиця на Іваничівщині представники сільради знову штурмують дім священика УПЦ

4 квітня до будинку, у котрому проживає настоятель Свято-Покровської громади УПЦ села Грибовиця протоієрей Ігор Маргіта, знов привезли працівників БТІ

За замовленням представників сільської ради вони зробили заміри будівлі ззовні, однак потрапити до будинку для внутрішніх вимірювань чиновники без згоди на те мешканців не мають права, повідомляє "ПроЦеркву". За повідомленням кореспондента Спілки православних журналістів, до житла священика знов викликали наряд поліції, котра, на думку місцевої влади, повинна допомогти їм потрапити до приміщення.



Священнослужитель, щоб убезпечити своє житло від вторгнення сторонніх, у свою чергу, також викликав правоохоронців.



Священнослужитель, щоб убезпечити своє житло від вторгнення сторонніх, у свою чергу, також викликав правоохоронців.


На цей момент навколо спірного житлового об’єкта, з подачі керівництва Грибовицької сільської ради, розпалюють черговий скандал. Нагадаємо, у цьому приміщення з осені 2015 року молиться місцева громада УПЦ, і тут же зареєстрована і проживає сім’я православного священнослужителя. Будинок і земля під ним не приватизовані: до початку міжконфесійного конфлікту настоятель громади УПЦ встиг оформити для неї право користування на ділянку під храмом – пам’яткою архітектури.


Місцева влада, котра відстоює інтереси Київського патріархату, вже неодноразово намагалась вижити родину настоятеля з цього дому. Крім того, у сільраді явно планують оформити право власності на громадську нерухомість на громаду УПЦ КП, зареєстровану у Грибовиці за місяць до фактичного захоплення храму Київським патріархатом. Інакше пояснити неодноразові візити до подвір’я священика працівників БТІ неможливо.

Telegram Channel