Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СЕЛА БЕЗ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ

На зустрічі членів президії обласної ради з народними депутатами України Євген Кирильчук повідомив, що на Волині в сорока населених пунктах вирішено не створювати дільничних комісій по виборах Президента...

На зустрічі членів президії обласної ради з народними депутатами України Євген Кирильчук повідомив, що на Волині в сорока населених пунктах вирішено не створювати дільничних комісій по виборах Президента. Є навіть такі села, в яких проживає 200 і більше виборців, але вони вимушені будуть голосувати в інших населених пунктах. Та хіба підуть люди за декілька кілометрів на виборчу дільницю?
— Чиє це розпорядження, я не знаю, але доходить інформація, що все йде від держадміністрації,— сказав Євген Кирильчук. — Вважаю, що в обласній раді повинні дати таким намірам належну оцінку. Народні депутати України категорично проти того, щоб люди не мали можливості проголосувати в своєму селі. Будемо порушувати з цього приводу питання у Верховній Раді, але не допустіть такого випадку в жодному селі.
Народні депутати наголошували, що у виборчому законі чітко записано: дільничні комісії повинні створюватись у кожному населеному пункті. Голова обласної ради Василь Дмитрук підтримав позицію народних депутатів і висловився за те, щоб дільничні виборчі комісії діяли у кожному селі.
Telegram Channel