Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

У ЄС роз'яснили, як працюватиме безвіз для жителів анексованого Криму

Жителі окупованого Криму зможуть поїхати до ЄС без віз тільки з біометричними паспортом України - ЄС

У Європейському Союзі нагадали, що не визнають анексію Криму Росією, і роз'яснили, що громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого півострова, зможуть поїхати до ЄС без віз тільки при наявності українського біометричного паспорта. Про це заявив прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулік, повідомляє "Тиждень.ua".



У ЄС нагадали, що не визнають анексію Криму Росією, і роз'яснили, що громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого півострова, зможуть поїхати до ЄС без віз тільки при наявності українського біометричного паспорта.



"ЄС в рамках невизнання незаконної анексії Криму не визнає також і паспорта, які були видані в Криму після анексії, тобто з цими паспортами не можна в'їхати на територію ЄС. Можна тільки з паспортом України або з тими паспортами Російської Федерації, які були видані консульствами РФ на території Криму раніше", - сказав Стулік.


Він також зазначив, що ЄС буде робити все для того, щоб громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого Криму, могли приїхати на материкову частину України і отримати біометричний паспорт, або зробити візу в паспорті старого зразка.


"Консульства ЄС отримали вказівку, не видавати візи в паспорти РФ, які були видані після анексії. Всі ці люди є громадянами України і повинні покладатися на візу в Україні", - уточнив Стулік.

Telegram Channel