Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Луцький нардеп звернувся до Президента

Ігор Лапін разом з іншими депутатами вимагає заборонити соціальні мережі «Вконтакті» та «Однокласники» та «Яндекс»

"Завжди говорив - не можна виграти фізичну війну, коли триває інформаційна і ми усі під контролем ФСБ та інших спецслужб РФ. Вимагаємо заборонити діяльність компанії Яндекс в Україні", - написав луцький обранець у "Фейсбуці".



Починаючи з 2014 усі ці дані, в тому числі, що купує людина в Інтернеті, що читає, яких політичних поглядів дотримується, що збирається придбати, "Яндекс" передає ФСБ і російським спецслужбам.



У зверненні до Президента Петра Порошенка йдеться, що через відсутність активної і послідовної роботи уповноважених державних органів щодо захисту інтересів нашої держави дозволили спецслужбам РФ навесні 2014 року мобілізувати відповідний контингент для "російської весни" у різних містах Півдня і Сходу України. головним інструментом мобілізації були "Вконтакті" та "Однокласники" і інформаційні бази прибічників, сформовані в цих мережах навколо відповідних цінностей РФ для ведення гібридної війни в нашій державі. 


А декілька місяців тому, за словами авторів звернення, у столиці, а тепер і в інших містах, з’явився сервіс "Яндекс-таксі". В роботі цієї компанії проглядаються ознаки системних і послідовних методів ведення гібридної війни з використання пошукової системи через яку відслідковують місцеперебування людей. Закачавши на свій гаджет відповідний додаток, кожен відкриває для програми свої персональні дані, в тому числі банківську карту, мобільний телефон та інше. Починаючи з 2014 усі ці дані, в тому числі, що купує людина в Інтернеті, що читає, яких політичних поглядів дотримується, що збирається придбати, "Яндекс" передає ФСБ і російським спецслужбам. 


Тому депутат вважають, що ці мережі несуть загрозу нашій обороноздатності та просять Президента вжити щодо них санкції

Telegram Channel