Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Ось чому чоловікам треба одружуватися

Вчені з Японії провели експеримент, в ході якого дізналися, як шлюб впливає на здоров’я чоловіків. Як виявилося, офіційне оформлення стосунків є «фундаментальною умовою для підтримки гарного самопочуття чоловіків»

Як повідомляє «Добрий лікар», у процесі роботи медики вивчили дані 270 чоловіків у віці близько 65 років. Всі вони страждали від діабету другого типу. 180 добровольців перебували у шлюбі, решта були холостяками. Для проведення дослідження вчені визначили деякі особливості будови тіла чоловіків, індекс маси тіла і рівень вмісту жирової тканини.



Офіційне оформлення стосунків є «фундаментальною умовою для підтримки гарного самопочуття чоловіків»



За підсумками роботи стало відомо, що у одружених чоловіків на ризик появи надмірної ваги був меншим на 50%. В середньому у цих добровольців рівень жирової тканини становив 18,9 кг, тоді як у неодружених учасників цей показник перебував у межах 23,5 кг.


Тож, як кажуть вчені, одружені чоловіки мають менший ризику появи метаболічного синдрому. Цю закономірність можна пояснити тим, що представники сильної половини людства, які мають сім’ї, більшою мірою дотримуються здорового харчування. Відповідно, вони менш схильні до ризику розвитку небезпечних захворювань, таких як діабет.


 

Telegram Channel