Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Великобританія звинувачує Росію у хіматаках у Сирії

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Росія винна у кожній смерті цивільного від хімічної атаки, що була здійснена минулого тижня

У статті для the Sunday Times Феллон написав, що Кремль несе відповідальність як поручитель і головний захисник режиму президента Башара Асада. Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на  BBC.



Той, хто використовує бочкові бомби і хімічні речовини для вбивства своїх людей, просто не може бути майбутнім лідером Сирії.



Феллон заявив, що газова атака, що відбулась минулого вівторка, була «варварською, аморальною і незаконною» і відповідь в якості ракетного удару  президента США Дональда Трампа була правильним рішенням.


Стосовно Росії Феллон написав, що цей військовий злочин стався у них на очах.


«За останні кілька років вони мали всі можливості натиснути на важелі і зупинити цю громадянську війну. Росія повинна показати рішучість, щоб примусити цей режим до послуху», - написав міністр.


«Посилаючи ракети «Томагавк», для атаки аеродрому, літаків і обладнання, які, як вважають, були використанні для хіматаки, він (Трамп-ред.) послав потужний сигнал сирійському режимові, щоб той двічі подумав перш ніж використовувати газ в майбутньому», - вважає Феллон.


Він додав, що Асад має піти, щоб розпочався процес пошуку стабільності.


«Той, хто використовує бочкові бомби і хімічні речовини для вбивства своїх людей, просто не може бути майбутнім лідером Сирії», - констатував міністр оборони Великої Британії.


 

Telegram Channel