Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЩОБ БАГАТІТИ З ПРИРОДНИХ БАГАТСТВ

Вчора на Волині завершилась дводенна науково-практична конференція “Ефективне використання природно-ресурсного потенціалу як чинник оптимізації просторового розвитку регіонів”...

Вчора на Волині завершилась дводенна науково-практична конференція “Ефективне використання природно-ресурсного потенціалу як чинник оптимізації просторового розвитку регіонів”. Проведена з ініціативи обласної держадміністрації і Західного наукового центру НАН і МОН України, вона зібрала широку аудиторію науковців, екологів з багатьох регіонів нашої держави.
Як і три роки тому, коли на Волині відбулась перша така конференція, розмова спеціалістів, їх принципові дебати послужать тому, щоб держава, влада на місцях повернулась, як кажуть, обличчям до раціонального використання природних ресурсів. Адже це є невід’ємним, коли йдеться про поліпшення добробуту людей.
Пленарне засідання відкрив і вів голова Західного наукового центру НАН і МОН України, директор Інституту регіональних досліджень НАН України академік Маріан Долішній. Про соціально-економічні та екологічні аспекти використання природно-сировинних ресурсів Волині говорив у своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Панчишин. Напрями законодавчого забезпечення державної екологічної політики в Україні окреслив перший заступник міністра охорони навколишнього природного середовища України Орест Фурдичко.
Секційні заняття відбулись на базі пансіонату “Шацькі озера”. Світязь, інші озера цього регіону — переконлива ілюстрація до того, що Волинь має, крім землі з її надрами, лісів, величезний потенціал для розвитку туризму, відпочинку.
Telegram Channel