Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Чи будуть нові санкції США проти Росії?

Лідер більшості у Сенаті США не виключає такої можливості

Лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти Росії, якщо пропозиція матиме двопартійну підтримку, повідомляє «Голос Америки».


«Якщо адміністрація (Президента. – Ред.) вважає, що потрібні додаткові санкції, або ми можемо домовитися щодо чогось, що матиме двопартійну підтримку, я не виключаю цього», - сказав Макконнелл, відповідаючи на запитання.


Законодавець додав, що він «бажає порозмовляти з головою комітету з міжнародних відносин Бобом Коркером про додаткові санкції проти Росії у зв’язку з її підтримкою режиму сирійського президента Башара аль-Асада».



Двопартійна група сенаторів на початку цього року запропонували нові санкції проти Росії.



Як пише видання The Hill, двопартійна група сенаторів, включно з головою комітету з питань збройних сил Джоном Маккейном і високопоставленим членом комітету з міжнародних відносин демократом Бенджаміном Кардином на початку цього року запропонували нові санкції проти Росії. І хоча законопроект уже має підтримку 19 законодавців, його ще не розглядав комітет з міжнародних відносин.


Тим часом сенатори обмірковують те, як відреагувати на втручання Росії у президентські вибори в 2016 році, продовження війських дій на сході України і підтримку режиму Асада.


На початку цього року – нагадує видання The Hill – сенатори запропонували законопроект, який має унеможливити президенту Трампу скасувати санкції проти Росії, пов’язані з втручанням у вибори в США або в Україну без згоди Конгресу.


На запитання, чи розглядається скасування деяких санкцій, висопоставлена радниця Білого дому Келліенн Конвей сказала Fox News, що «все це розглядається», але президент Трамп окремо назвав будь-які здогади передчасними.


На початку цього року лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл заявив, що Трамп не повинен скасовувати існуючі санкції проти Москви. 

Telegram Channel