Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Польщу обурюють дії російської влади в Катині

Міністерство закордонних справ Польщі висловило «стурбованість і розчарування» розміщенням російською стороною на польському цвинтарі в Катині інформаційних таблиць з даними про радянських полонених, які загинули під час радянсько-польської війни 1920 – 21 років

У спеціальній заяві МЗС Польщі кажуть, що представлені на таблицях дані про кількість загиблих у польських таборах радянських військовополонених у кілька разів перевищують дані, визнані як польськими, так і російськими істориками, передає «Радіо Свобода».



Росія наразі жодним чином не відреагувала на заяву польської влади.



«Велика частина військовополонених померли через умови тримання, які були наслідком незадовільного економічного стану польських земель, які постраждали від багаторічної боротьби за незалежність», – йдеться в заяві польського дипломатичного відомства.


У Варшаві підкреслюють, що установка інформаційних таблиць у Катині відбулася напередодні 77-ї річниці Катинської трагедії та 7-ї річниці катастрофи під Смоленськом, в якій загинули 96 людей, у тому числі і президент Польщі Лех Качинський.


МЗС Польщі закликало російську сторону «до конструктивної співпраці» з метою вирішення суперечливих питань, що існують між обома країнами, зокрема і щодо висвітлення історичного минулого.


Росія наразі жодним чином не відреагувала на заяву польської влади.

Telegram Channel