Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Маріупольці готуються до оборони рідного міста

Волинь-нова

Маріупольці готуються до оборони рідного міста

Найбільше захоплення викликали практичні заняття з підривної справи

На полігоні неподалік Маріуполя, пройшли практичні заняття із загоном самооборони міста. Заняття були організовані за ініціативи Координаційного центру патріотичних сил «Новий Маріуполь» та за підтримки командира оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» полковника Олександра Нестеренка, повідомляє Прес-центр штабу АТО.


У визначений час військовослужбовці розгорнули навчальні місця для проведення занять з вогневої підготовки, тактичної медицини, військової топографії та підривної справи. До проведення занять із загоном самооборони залучили досвідчених інструкторів з бойовим досвідом.



Це надзвичайно важливо, що заняття проводять саме військові, які мають великий практичний досвід бойових дій.



– Це надзвичайно важливо, що заняття проводять саме військові, які мають великий практичний досвід бойових дій, і можуть багато чому навчити нас, хоча і вмотивованих, але цивільних людей, – говорить координатор Координаційного центру Марія Подибайло. – За час тісної співпраці зі Збройними Силами, близько 300 чоловік пройшли підготовку в загоні самооборони, більше ста із них наразі проходять службу у Збройних Силах України та Національній гвардії.


Заняття пройшли змістовно та цікаво, самооборонці показали непогані результати практичних стрільб зі стрілецької зброї та удосконалили уже наявні навички надання першої медичної допомоги в бойових умовах та орієнтуванні на місцевості. А найбільше захоплення у маріупольців викликали практичні заняття з підривної справи, під час яких їм продемонстрували електричний та вогневий способи підриву зарядів при знищені саморобних та інженерних вибухових пристроїв.


– Такі практичні заняття важливі для нас, ми щотижнево навчаємось в нашому Координаційному центрі, але саме практичні заняття спільно з військовими надзвичайно необхідні та корисні, – ділиться враженнями учасник зборів Дмитро Шурда.


У свою чергу полковник Олександр Нестеренко підкреслив, що особовий склад оперативно-тактичного угрупування готовий і надалі співпрацювати та проводити підготовку загонів територіальної оборони у зоні своєї відповідальності.

Telegram Channel