Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЧЕМПІОНКА СЕРЕД ОБЖЕР

За 12 хвилин мініатюрна американка Соня Томас з’їла 38 величезних морських раків...

За 12 хвилин мініатюрна американка Соня Томас з’їла 38 величезних морських раків...
Це сталося на Всесвітньому змаганні з поїдання омарів, що проходили в штаті Мен. Соня має вагу лише 47 кілограмів. Вага з’їдених омарів більше 4 кілограмів 390 грамів. За перемогу Соня отримала 500 доларів.
Жінка — постійний учасник різних змагань обжер. На її рахунку рекорд з поїдання круто зварених яєць. За 6 хвилин 40 секунд вона їх з’їла 65 штук. Під час змагань вона з’їла за 11 хвилин 42 курячі котлети, за 10 хвилин — 23 бутерброди із свининою. Встановила й ще чимало рекордів. Дивно лише одне: куди все це у неї влазить?

ЩЕ ОДИН ПТАХ, КОТРИЙ НЕ ЛІТАЄ
На Філіппінах виявлено вид нелітаючих птахів, який досі був невідомий. Птах має чорне пір’я і яскраво-червоний дзьоб, він дещо схожий на ворона.
Відкриття зробила група філіппінських і британських вчених, котра побувала на островах Бабуян.
— Це було несподіване відкриття, — сказав один з науковців Карл Олівер.
Крім страуса, це ще один птах, котрий не літає, хоч крила в нього є.

ЛІТАК-ВЕЛЕТЕНЬ
Найбільший пасажирський літак-аеробус А-380 успішно пройшов випробування у нинішньому році. Він має бути зданий в експлуатацію до 2007 року. Його довжина — 73 метри, розмах крил — близько 80 метрів, максимальна маса 560 тонн. Комфортабельна машина розрахована на 555 пасажирів.

ВЕДМІДЬ ХОТІВ ВТЕКТИ НА ВЕЛОСИПЕДІ
Втекти з Берлінського зоопарку намагався ведмідь Хуан, якого привезли з Південної Америки. Він на колоді переправився через рів з водою, потім переліз через загородь свого вольєра й стрибнув униз на алею. Там побачив велосипед, який залишив хтось із відвідувачів. Кілька хвилин уважно вивчав новий засіб пересування, потім сів на сидіння й впевнено поїхав до дитячого майданчика.
Здивовані відвідувачі, забувши про своїх дітей, кинулися знімати втікача на відео- та фотокамери. Втекти ведмедю не пощастило. Його оточили працівники зоопарку й загнали мітлами 110-кілограмового велетня в куток, а потім ветеринар вистрілив у нього зарядом снотворного. Звіра, котрий заснув, затягнули знову у вольєр.

НАЙСТАРІШЕ ЖИВЕ ДЕРЕВО
Це сосна під назвою “Мафусаїл”, вік якої становить 4767 років. Її виявив у 1957 році американець доктор Едмунт Шульмен у горах Каліфорнії.

ОТРУТА З ОТРУТ
Найотруйніша в світі рослина — це рицина звичайна. Дози в 70 мікрограмів досить, щоб убити людину. Отрута міститься в білку насіння рицини. Вона в 6000 разів сильніша від ціаніду і в 12000 разів — від отрути гримучої змії.
Telegram Channel