Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

«Книга з автографом» – цікава акція у музеї В’ячеслава Липинського

Під такою назвою відкрилася чергова виставка у меморіальному музеї В’ячеслава Липинського в Затурцях, що в Локачинському районі

Галина УШАКОВА
Першими слухачами і глядачами цього цікавого дійства стали учні та педагоги місцевої школи, що носить ім’я В’ячеслава Липинського, жителі села. Провідний науковий співробітник музею Наталя Гатальська про кожну книгу в експозиції, а їх близько двох сотень, говорила із захопленням, адже з усіма дарувальниками працівники музею знайомі особисто.



Кожна книга з автографом — це історія, це пам’ять, безцінний музейний експонат



Ось спогади Миколи Куделі «Пекло Колими» з автографом «Музею В’ячеслава Липинського на згадку від автора». Цікаво, що датований він 3 липня 2003 року, коли, власне, до його відкриття було ще довгих… вісім років. Книга «Володарі гетьманської булави (історичні портрети)» пані Галиною Яровою від Музею гетьманства у Києві презентована 31 травня 2002 року. Тоді ж ще не відкритому музею В. Липинського Галина Лозко подарувала книгу «Лозки і Гулевичі в ХV — ХVІІ ст.».
Свої твори із дарчими написами завжди залишають письменники, які приїжджають у музей на зустрічі зі своїми читачами. Це «Діти Яфета» Івана Корсака, «На ниточці родоводу» Ніни Горик, «Наречена гетьманича» Валентини Штинько, «Щоденник моєї секретарки» братів Капранових, видання «Бібліотеки газети «День» від нашої землячки Лариси Івшиної, «При світлі сивої роси» Василя Гея. Є тут і книги місцевих учителів–пенсіонерів Харитона Сегейди «Світильники отчої віри» і Віри Марковської «Згадуючи минувшину».
Кожна книга з автографом — це історія, це пам’ять, безцінний музейний експонат, до яких мають змогу доторкнутися відвідувачі виставки.

Telegram Channel