Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Підлітки спробували зробити селфі на електроопорі під напругою 110 тисяч вольт

Обидва «фотографи» в лікарні

Про надзвичайну подію повідомляє Управління ДСНС у Харківській області. «Надійшло повідомлення, що на одній з трансформаторних опор головою вниз висить 13-річний підліток, – йдеться в інформації. – Дитина мала численні опіки та кликала на допомогу. Крім того, на землі знаходився ще один підліток, віком 12 років, який також отримав враження електричним струмом.



Хлопець зачепився ногою за металеву конструкцію опори і не торкався електричних дротів. 



Як було з’ясовано пізніше, діти потрапили на територію трансформаторної підстанції, напруга якої становить 110 кВт та залізли на електричну опору, де й отримали опіки внаслідок ураження електрострумом.
Зважаючи на високу напругу в мережі електропідстанції, рятувальники запросили диспетчера АТ «Харківобленерго» для того щоб вимкнути електроживлення підстанції для проведення рятувальних робіт. О 16:15 від диспетчера надійшло повідомлення про зниження напруги (повне відключення було неможливе). 
Після проведення детального огляду місця події було встановлено, що за зовнішніми ознаками тіло підлітка не перебувало під напругою. Хлопець зачепився ногою за металеву конструкцію опори і не торкався електричних дротів. Тоді керівником рятувальних робіт було прийняте рішення зняти постраждалого з опори, використовуючи діелектричні засоби.
Після проведення рятувальних робіт постраждалі підлітки були передані лікарям швидкої медичної допомоги та направлені до лікарні».

Telegram Channel