Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Росії дітям заборонять соцмережі

Російська влада вирішила заборонити реєстрацію в соцмережах дітям молодше 14 років

Відповідний законопроект до Державної думи вніс депутат Віталій Мілонов, відомий своїми провокаційними ініціативами. Такі заходи, на думку експертів, пов'язані з оцінками Кремля, згідно з яким, істотну частину громадян, які брали участь в акціях протесту проти корупції, становила саме молодь. Так, за словами спікера президента РФ Дмитра Пекскова, організатори мітингів цілеспрямовано залучили до акцій протесту дітей, обіцяючи їм буцімто гроші.



 "Необхідність надання паспортних даних для користування соцмережами дасть змогу вирішити проблему так званих "фейкових сторінок".



У той же час офіційним приводом для заборони стали "виховні цілі", пише «НВ».
Як говориться в пояснювальній записці, останнім часом в ЗМІ почастішали повідомлення про підлітків, що покінчили життя самогубством після вступу в "групи смерті" в соціальних мережах. При цьому ці побоювання суперечать заяві МВС РФ, в якій зазначається, що з цими спільнотами пов'язаний лише 1% випадків суїциду.
Крім того, влада має намір позбавити обмежувальними заходами користувачів можливості бути анонімними. "Необхідність надання паспортних даних для користування соцмережами дасть змогу вирішити проблему так званих "фейкових сторінок". Зараз будь-яка людина може зареєструватися під іншим ім'ям, при чому як під вигаданим, так і під ім'ям кого-небудь із знайомих", - йдеться в тексті.
Офіційні опитування, організовані владою РФ, показали, що заборону соцмереж для дітей до 14 років підтримують майже дві третини повнолітніх росіян.

Telegram Channel