Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Велимчі на Ратнівщині освячено каплицю (фото)

Волинь-нова

У Велимчі на Ратнівщині освячено каплицю (фото)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив чин освячення каплиці Покрови Пресвятої Богородиці в с. Велимче Ратнівського деканату

У проповіді на завершення відправи архієрей зазначив, що сьогодні у селі з’явилося місце, де будуть збиратися на молитву, яка звучатиме рідною мовою.



Сьогодні у селі з’явилося місце, де будуть збиратися на молитву, яка звучатиме рідною мовою.



І всі бажання мати українську церкву стають реальністю.
– Ми почули про велику звістку – майбутнє І всі бажання мати українську церкву стають реальністю.

– Ми почули про велику звістку – майбутнє народження Ісуса Христа, потім згадуємо про велику милість Божу – воскресіння праведного Лазаря, далі нас чекають Страсний тиждень, зокрема, й Голгофа, але потім настає Воскресіння. Це все дуже схоже на наше сьогоднішнє життя: є часи занепаду, відродження, страждання, але завжди приходить перемога добра над злом, – підкреслив керуючий єпархією.
У спільній молитві взяли участь декани: ратнівський – протоієрей Роман Бодак, ковельський міський – протоієрей Анатолій Александрук, старовижівський – священик Іван Зеленко, настоятель парафії священик Микола Гамера, духовенство Ковельського, Ратнівського благочинь. Також були перший заступник голови облради Олександр Пирожик, сільський голова Василь Філозоф та преставники громадськості, інформує офіційний сайт УПЦ КП.

Telegram Channel