Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Україна очолила рейтинг найбільш корумпованих країн

Наша держава опинилася на першому місці за рівнем корупції серед 41 країни з Європи, Близького Сходу, Індії та Африки із розвиненими ринками чи ринками, що розвиваються

Про це свідчать результати дослідження щодо ризиків шахрайства, яке провела аудиторська компанія Ernst & Young, повідомляє «Українська правда». Так, 88% респондентів в Україні вважають, що хабарництво і корупція широко розповсюджені в країні. За цим показником Україна займає найнижчу позицію серед усіх країн дослідження.


У 2015 році Україна у цьому рейтингу була сьомою за рівнем корупції.



У 2015 році Україна у цьому рейтингу була сьомою за рівнем корупції.



У рамках дослідження до ринків, що розвиваються віднесли: Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Єгипет, Естонія, Угорщина, Індія, Йорданія, Кенія, Латвія, Литва, Нігерія, Оман, Польща, Румунія, Росія, Саудівська Аравія, Сербія, Словаччина, Словенія, Південна Африка, Туреччина, ОАЕ і Україна. До переліку розвинутих ринків потрапили: Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Великобританія.Дослідження проводили у період з листопада 2016 року до січня 2017 року. Компанія "Ipsos MORI", що займається міжнародними ринковими дослідженнями, на замовлення компанії "EY", провела 4100 інтерв’ю в 41 країні. Інтерв’ю проводили на рідних мовах респондентів в режимі онлайн або при особистих зустрічах. Серед респондентів – члени рад директорів, керівники середньої і вищої ланки, а також інші співробітники, що представляють компанії різних розмірів і з різних галузей. В Україні опитали 100 співробітників компаній.

Telegram Channel