Пісні чебуреки з картоплею і черемшею - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.64 € 31.22
Пісні чебуреки з картоплею і черемшею

Волинь-нова

Пісні чебуреки з картоплею і черемшею

Виявляється, їх готують навіть у піст і бувають вони не тільки з м’ясом. Чудовий варіант цієї страви — з начинкою з картоплі й весняної зелені

Інгредієнти: для тіста — 2,5–3 скл. борошна, 1 скл. води, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. олії; для начинки — 400 г картоплі (4–5 бульб середнього розміру), 50 г черемші (невеликий пучечок), 50 г зеленої цибулі.


Приготування. Почнемо із заварного тіста. Для цього у воді розчиняємо сіль та цукор, вливаємо олію і доводимо до кипіння. Далі — всипаємо в каструлю 1 склянку борошна. Зробити це буде набагато зручніше, якщо спершу просіяти його на аркуш паперу. Розмішуємо майбутнє тісто до тих пір, поки воно не відставатиме від стінок каструлі. Розминаємо його з допомогою кулінарної лопатки і знімаємо каструлю з вогню. Перекладаємо тісто в глибоку миску і залишаємо на деякий час. Коли воно схолоне і стане ледь теплим, поступово додаючи борошно, домішуємо тісто. Воно має бути за консистенцією таке ж, як на вареники. Загортаємо тісто у харчову плівку і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Тим часом готуємо начинку. Картоплю відварюємо в підсоленій воді і товкачем розминаємо в пюре. Охолоджуємо і змішуємо із дрібно порізаними черемшею та зеленою цибулею.
Тісто дістаємо з холодильника, розділяємо на невеликі шматки, кожен із них розкачуємо в круг завтовшки 1 мм. На одну половину рівномірно викладаємо начинку, накриваємо другою і щільно защипуємо краї.
Чебуреки обсмажуємо в олії до золотистої скоринки з обох боків.