Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Буде шикарний дитячий садок у Якушах! (фото)

Дошкільний заклад у цьому селі на Ратнівщині вже був, але туди свого часу «переселили» місцеву школу, тому що її старе дерев'яне приміщення стало непридатним для навчання дітей. Малюків батьки почали возити у Заброди. Однак ішов час, і проблема знову постала, бо ж дошкільнят не меншало

Дмитро МОРОЗ
Тому-то сільська рада років чотири тому  розробила проект створення тут навчально-виховного комплексу, який потім переробили на центр розвитку дитини корекційного спрямування. Проект став переможцем всеукраїнського конкурсу, але розпочалася війна на сході, і фінансування закрили.



Роботи на садочку ідуть повним ходом, і вже зовсім не за горами той час, коли в ньому залунають щасливі голоси наймолодших якушівців.



Повернулися до нього лише торік. Його включили у перелік об'єктів, що фінансуються з Фонду регіонального розвитку. Кошторисна вартість робіт — майже один мільйон 370 тисяч гривень. Приміщення добудували до існуючого шкільного. Там є спальна кімната, ігрова, кімната для персоналу, своя кухня та всі необхідні підсобні приміщення. Розрахований садочок на 20 дітей  (а саме стільки дошкільнят є зараз у Якушах), однак при потребі там можна буде розмістити і 25.
Сільський голова Микола Калачук висловлює окрему подяку директору СТОВ «Ратнівський аграрій», депутатові обласної ради по їхньому округу Валентинові Чернецькому, який за кошти свого товариства облаштував у ігровій кімнаті підлогу з підігрівом.
Роботи на садочку ідуть повним ходом, і вже зовсім не за горами той час, коли в ньому залунають щасливі голоси наймолодших якушівців.

Telegram Channel