Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Пасхальне послання архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського УПЦ МП ВОЛОДИМИРА

Волинь-нова

Пасхальне послання архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського УПЦ МП ВОЛОДИМИРА

У світле і світоспасенне торжество Воскресіння Господнього щиро, з пасхальною радістю звертаюся до усіх вас, до всієї Волині та рідного моєму серцю Полісся натхненними і незмінно величними словами євангельського благовістя: Христос Воскрес!

У цю Пасхальну ніч церква співає «Пасха священная нам десь показася…» Знову дзвонять дзвони над нашою землею, линуть до неба радісні великодні піснеспіви. Ми оспівуємо нашого Спасителя і Відкупителя, Переможця смерті, Який задля нас прийняв хресні муки і страждання та зійшов аж до глибин пекельних. Він визволив, впавше в гріх своє творіння, перевів нас від смерті до життя, від землі до небес і тепер вчиняє нас учасниками Пасхальної трапези та Свого безсмертного життя.



Воскресіння Христове – основа нашої віри, в цих словах – вся істина Євангелія, в них – свідчення про найвищі духовні цінності православ’я.



«Пасха нова, святая, Пасха таинственная…» Кожну Пасху ми переживаємо по-новому. Пасха – наче спалах нерукотворного благодатного світла щороку осяює життя християнина. Перед духовним нашим взором постають хресні страждання Спасителя, Його смерть, поховання, а відтак – порожній гроб Христа Життєдавця як знамення цілковитої перемоги над смертю.
«Пасха двери райския нам отверзающая…» Світло, що засяяло від Іісусового гробу того ранку в перший день після суботи, відтоді світить крізь віки, розганяючи темряву безнадії та відчаю. У світлі Христового Воскресіння ми живемо день у день – у ньому утвердження нашої віри і запорука вічного життя.
«Пасха – Христос Избавитель…» Палко просімо нині у воскреслого Господа, щоб перетворив смерть у життя, перемінив смуток на радість, ненависть на любов, війну на мир. Адже Христос – наш мир (Єф. 2,14), і нині у Нього благаємо припинення війни, миру і процвітання нашій Україні!
Воскресіння Христове – основа нашої віри, в цих словах – вся істина Євангелія, в них – свідчення про найвищі духовні цінності православ’я. Вперше це вітання почули від ангелів жінки-мироносиці. Вони передали радісну звістку про Воскресіння апостолам (Мф. 28, 5-7), які згодом були послані Господом на проповідь і просвітили святим Євангелієм увесь всесвіт. Пасха Господня має воістину вселенське значення, бо через Воскресіння Спаситель дарував можливість знайти благодатну єдність з Богом кожному, хто відгукнеться на Його заклик: «Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу» (Мф. 25, 34).
Нехай Спаситель світу, що Воскрес із мертвих, дарує вам радість і мир та благодатну Свою допомогу в благочестивих і добрих ділах. Будемо ділитися один з одним радістю Пасхального торжества, а прагнення до Небес і Вічності нехай завжди супроводжує нас протягом всього нашого земного життя!


Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

Telegram Channel