Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Україна ввела нові мита на російські добрива

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести антидемпінгові заходи щодо імпорту російських мінеральних добрив

До російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі: для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства «Волзький абразивний завод» – 6,54%; для інших експортерів та загалом для Російської Федерації – 33,83%. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, передає «Економічна правда».


На думку комісії, застосування зазначених антидемпінгових заходів позитивно вплине на фінансово-господарське становище національного товаровиробника, зокрема, сприятиме відновленню обсягів виробництва та продажів, збереженню та поновленню робочих місць, відновленню прибутків.



Антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію походженням з Російської Федерації були застосовані ще у травні 2008 року.



Крім того, МКМТ прийняла рішення про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ. З


«У ході розслідування будуть вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними. За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності застосування антидемпінгових заходів», – йдеться в повідомленні.


Як відомо, чинні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію походженням з Російської Федерації були застосовані ще у травні 2008 року.


Нагадаємо, за введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив виступав Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, який є одним з найбільших гравців на ринку добрив України.


 


 


 

Telegram Channel