Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

Майора СБУ, який побив до смерті торговця наркотиками в зоні АТО, намагався взяти на поруки народний депутат

Суд не відпустив на поруки майора військової контррозвідки СБУ, якого підозрюють в умисному вбивстві з особливою жорстокістю

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.



Не отримавши відповідей на свої питання, майор обмотав людині скотчем руки й очі і завдав численних ударів ногами. Від закритої черепно-мозкової травми чоловік помер на місці.



16 березня за рішення суду майора взяли під варту на два місяці з правом внесення застави в розмірі 309 тис. грн. Справу відкрито за п. 4 ч. 2 ст. 115 ККУ - умисне вбивство з особливою жорстокістю, за що передбачено покарання у вигляді 10-15 років ув'язнення або довічного позбавлення волі.


Адвокат підозрюваного подав апеляцію і просив змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання або взяття на поруки народним депутатом. Ім'я депутата в рішенні суду приховано. Зазначено лише, що він є засновником партії "Правий сектор".


Але апеляційний суд, взявши до уваги тяжкість злочину, вирішив, що в цьому випадку неможливо призначити інший запобіжний захід.


Раніше в суді першої інстанції підозрюваного намагалися взяти на поруки начальник об'єднаного штабу ЦУ СБ України й представники військової частини.


За матеріалами справи, 4 березня 2017 року близько години ночі майор військової контррозвідки СБУ, будучи в стані алкогольного сп'яніння, взяв із собою двох військовослужбовців і піщшов у кафе "Аут" у центрі Авдіївки. Напередодні він попросив начальника штабу виділити йому двох солдатів для затримання "терориста".


У кафе майор запропонував раніше невідомій людині продати йому наркотики або повідомити, у кого можна їх придбати. Майор отримав від людини пакет із речовиною схожою на канабіс. Після цього майор затягнув цю людину в автомобіль і вивіз за місто, де бив задля отримання інформації.


Не отримавши відповідей на свої питання, майор обмотав людині скотчем руки й очі і завдав численних ударів ногами. Від закритої черепно-мозкової травми чоловік помер на місці.

Telegram Channel