Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Оприлюднили трейлер українського історичного фільму (відео)

Виходить на екрани повнометражний художній фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»

Неймовірна, але цілком реальна історія молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації фашистами Бахчисараю врятувала життя 88-ох єврейських дітей, повідомляє Держкіно.



Фільм створюється компанією "Ідас фільм" за підтримки Держкіно України.



Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною постає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм?


Не дивлячись на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватися від смерті?..


Режисером фільму є Ахтем Сеітаблаєв, продюсером - Іванна Дядюра, автором сценарію - Микола Рибалка. Фільм створюється компанією "Ідас фільм" за підтримки Держкіно України.


У ролях: Лілія Яценко, Andrian Zwicker, Atzmon Wircer Shmuel, Ахтем Сеітаблаєв, Веніамін Прибура.


Нагадуємо, що проект фільму «Чужа молитва» (робоча назва - «Її серце») став переможцем 7-го конкурсного відбору Держкіно. Бюджет фільму становить 31 млн. грн., частка державного фінансування – 10 млн. грн.


На великі екрани «Чужа молитва» вийшла 18 травня року.


Telegram Channel