Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Сущенко з Лефортово звернувся до українських та зарубіжних колег

Власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко подякував за підтримку

Власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, якого понад півроку тому незаконно заарештували в Росії, подякував усім українським та іноземним колегам по журналістському цеху за підтримку і солідарність.Про це він написав у своєму листі із СІЗО "Лефортово", повідомляє Укрінформ.



Сущенко вдячний за підтримку НСЖУ, Міжнародній та Європейській федераціям журналістів, Європейському альянсу інформаційних агентств, Асоціації польських журналістів, "Репортерам без кордонів", а також представникам ПЕН-клубу.



"Останні півроку доля дарує мені унікальну можливість оцінити та відчути силу і глибину журналістської солідарності та підтримки від багатьох колег по цеху, професійних та громадських організацій. Дякую вам за ці хвилини!" - підкреслив Роман.


Крім колективу свого інформагентства, він подякував паризьким колегам Аллі Лазаревій, Анні Чесановській, Александру Мельнику, Галі Аккерман, Юрію Сафронову, Бенуа Віткіну, Констанс Борк, брюссельській колезі Ірині Сомер, кореспонденту "1+1" у Берліні Наталії Фібріг, московському кореспонденту УНІАН Роману Цимбалюку.


Сущенко також вдячний за підтримку НСЖУ, Міжнародній та Європейській федераціям журналістів, Європейському альянсу інформаційних агентств, Асоціації польських журналістів, "Репортерам без кордонів", а також представникам ПЕН-клубу, у тому числі віце-президентові Джону Максвеллу Кутзее, які писали йому листи, та іншим.


 "Я вам щиро дякую і вірю, що незабаром настане той день, коли зможу подякувати вам особисто", - наголошує незаконно ув’язнений український журналіст.


Він згадує, що у квітні цього року виповнюється 15 років, як він свідомо присвятив своє життя журналістиці. "З того часу мені не доводилося шкодувати про свій вибір, оскільки шкодування подібне до книг, які ми не прочитали", - пише Роман. Він також ділиться своїми роздумами про цінність журналістики, яка, з одного боку, має служити суспільству, а з іншого, встановлювати високу планку суспільних ідеалів і цінностей.


Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.


7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.


Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.


Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.



Telegram Channel