Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Туска допитували у військовій прокуратурі понад вісім годин

Мова йшла про ймовірні незаконні контакти між представниками польської і російської розвідки в той час, коли Туск був прем’єр-міністром Польщі

Президента Європейської ради Дональда Туска допитали у Військовій прокуратурі Польщі. Про це заявив сам Туск, назвавши допит в якості свідка таким, що «мав досить політичний характер», повідомляє Тиждень.



Президент Європейської ради провів понад вісім годин за закритими дверима, відповідаючи на питання військових прокурорів.



Зазначається, що в середу, 19 квітня, президент Європейської ради провів понад вісім годин за закритими дверима, відповідаючи на питання військових прокурорів. Мова йшла про ймовірні незаконні контакти між представниками польської і російської розвідки в той час, коли Туск був прем’єр-міністром Польщі.


Він сказав репортерам, що не може розповісти деталі допиту, проте наголосив, що до нього ставилися гостинно.


Нагадаємо, 7 березня 2016 року у Варшаві розпочалося  повторне розслідування Смоленської катастрофи. Міноборони Польщі оприлюднило відеозапис зустрічі колишнього прем'єра країни Дональда Туска з російським президентом Владіміром Путіним і Сєргієм Шойгу, який обіймав у той час посаду голови МНС, в день Смоленської катастрофи. Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що записи розмов Туска і Путіна в день Смоленської катастрофи суперечать підсумкам розслідування.


21 березня 2017 року Міноборони Польщі звинуватило Туска в злочинній бездіяльності у справі щодо Смоленської катастрофи. Мацеревич заявив, що голова Євроради заключив з Путіним нелегальну угоду на шкоду Польщі і повинен за це відповісти.

Telegram Channel